Huskedag med stjernedrys

"Min familie er som så mange andres...", begynder Kasper Friche sin ærlige fortælling om livet med en demenssyg far og de dilemmaer, der ligger i at leve livet på trods af sygdom i familien. (Foto: Horsens Kommune)
dato

Kendt TV-læge og deltager i DR-dokumentarprogram om demens deler viden på årets 'Sammen husker vi'-dag den 22. september.

Igen i år markerer Demensteamet i Horsens den internationale huskedag, som holdes verden over, med et arrangementet i Insero Atrium Horsens, fredag den 22. september 2023.

- Med huskedagen markerer vi, at demens er en sygdom, som mange ældre, såvel som yngre, kan blive ramt af og som også påvirker deres familier. Demens er stadigvæk omgærdet af tabu på trods af, at knap 90.000 danskere i dag lider af sygdommen, siger Susanne Rasmussen, der er områdeleder for Demens i Horsens kommune.

Hudløst ærlige fortællinger
Dagen byder på nærværende oplæg af blandt andet TV-læge Charlotte Bøvig, fra 'Lægen flytter ind' og programmet 'Jagten på Stilheden'. Charlotte Bøvig fortæller om, hvordan man kan takle modgang i livet og hvad man selv kan gøre, for at holde flest mulige færdigheder intakte så længe som muligt.

Kasper Friche, som er kendt fra dokumentarserien 'Demens i familien', fortæller hvordan han har oplevet de mange dilemmaer, der opstår i kølvandet af at have en demenssyg far. -"Min familie er som så mange andres...", begynder Kasper Friche sin ærlige fortælling om livet, som kan leves på trods af sygdom i familien.

Grin og alvor
'Sammen husker vi' er for alle med interesse i sygdommen.

Borgmester Peter Sørensen byder velkommen, og man kan opleve Demensteamets psykolog og fysioterapeut, som sætter fokus på forskellige måder at forbedre livskvaliteten.

- Dagen plejer at være en fantastisk dag, med grin, alvor og hvor man går hjem med nye tanker på livet på trods af sygdom, siger Susanne Rasmussen.

'Sammen husker vi' foregår i Insero Atrium, Horsens, fredag den 22. september 2023 fra kl. 9.00 - 14.30.

Morgenbrød og frokost er inkluderet i prisen, som er 200kr. per deltager.

Man tilmelder sig hos Demensteamet i Horsens Kommune via Mobilepay 160077 (Husk at oplyse fulde navn og telefonnummer) eller ved at ringe til Demenshotline, 7629 3720 ml. kl. 12.30-13.30. - senest mandag den 18.09.2022.

Læs mere og find programmet her
horsens.dk/demens

Kilde: Horsens Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.