Horsens på hjul: Rekordmange cyklister har tilsammen cyklet 119.000 km. i maj

Foto: Horsens Kommune.
dato

Maj måned har været præget af travlhed på de horsensianske cykelstier, hvor medarbejdere fra både offentlige og private arbejdspladser har deltaget i Cyklistforbundets landsdækkende kampagne "VI CYKLER TIL ARBEJDE". Resultaterne har været imponerende.

I alt har 1042 medarbejdere deltaget og tilsammen cyklet 119.104 kilometer. Horsens Kommune har oplevet en stigning på næsten 200 % i antallet af deltagere sammenlignet med sidste år. Borgmester Peter Sørensen udtrykker stolthed over de mange cyklede kilometer og de positive effekter på både miljø og helbred. Ifølge Cyklistforbundets beregninger har cykelturene sparet kommunen for 15.797,84 kg CO2 og 99,25 sygedage.

Kampagnen har også skabt en venskabelig konkurrence mellem arbejdspladserne. Holdet "Team Rytter" fra dagtilbud Langmark cyklede til og fra arbejde 239 dage i maj og vandt den interne konkurrence i kommunen. De blev belønnet med billetter til Rock i Lunden.

Desuden vandt cykelholdet "Trækronen" fra dagtilbud Bankager den nationale hovedpræmie, som var elcykler til holdets otte deltagere. De havde cyklet lidt over 700 km i maj.

Tallene fra Cyklistforbundet viser, at cyklingen i Horsens Kommune har skabt en økonomisk gevinst på 846.835,34 kr. og at der er blevet cyklet 74.400 flere kilometer end sidste år.

Kontaktinformation: Borgmester Peter Sørensen, tlf. 40626883.


https://horsens.dk/omhorsenskommune/presse/pressemeddelelser/horsenspaahjulrekordmangecyklisterhartilsammencyklet119000kmimaj
Kilde: Horsens Kommune