Bollervej spærret mens der bliver lagt ny asfalt

Foto: Horsens Kommune.
dato

Strækningen mellem Højvangsalle i vest og Skjold Kirkevej i øst er spærret for trafik i otte dage, mens vejen får ny asfalt.

Sidste vinters sne og hårde frost var hård ved Bollervej. Asfalten er meget ødelagt - og nu kan trafikanterne snart se frem til, at vejen bliver genopbygget og får ny asfalt.

Fra onsdag den 19. til og med onsdag den 26. juni 2024 vil vejstrækningen været helt afspærret, mens arbejdet bliver udført. Det betyder, at trafikanterne må beregne ekstra køretid på denne strækning, hvor de ved hjælp af omkørselsskilte vil blive ledt rundt om asfaltarbejdet.

- Vi har vurderet, at det er mest hensigtsmæssigt for trafikanterne, at vi spærrer vejen helt af for til gengæld at kunne færdiggøre arbejdet på kun otte dage. Et arbejde af dette omfang ville tage mindst fire uger, hvis vi skulle tage én side ad gangen for at kunne holde et spor åbent for den almene trafik undervejs. Vi håber, at bilisterne har forståelse for, at deres tur bliver cirka ni kilometer længere i denne forholdsvis korte periode, siger Allan Lyng Hansen, som er afdelingschef i Affald, Trafik og Ejendomme i Horsens Kommune.

I hele perioden er beboer- og ærindekørsel tilladt. Cykelstien er åben de fleste dage - dog ikke torsdag den 20. juni og onsdag den 26. juni, hvor også cyklister må tage en omkørsel ad de mindre veje.

Rutebussen 104, som kører mellem Horsens, Glud og Juelsminde, bliver også ledt på omkørsel, mens Bollervej bliver renoveret. Som buspassager skal man derfor regne med forsinkelse på ruten. Man kan finde alle oplysninger om ruteændringer inklusive midlertidige stoppesteder og forsinkelser for rute 104 de pågældende dage på midttrafik.dk. Også skolebussens rute bliver påvirket af afspærringen. Information om ændringer i ruten bliver meldt ud på Aula via skolerne.

Arbejdet foregår alle dage i timerne kl. 6-20. I løbet af de første tre dage bliver den udtjente asfalt fræset af, hvilket medfører støjgener i området. De efterfølgende dage bliver den nye asfalt lagt. Denne del af arbejdet er vejrafhængigt, så der kan ske ændringer i tidsplanen.


https://horsens.dk/omhorsenskommune/presse/pressemeddelelser/bollervejspaerretmensderbliverlagtnyasfalt
Kilde: Horsens Kommune