50 meter kunst på vej: 10 kunstnere slår sig løs på byggehegn

dato

I løbet af september vil 10 særligt udvalgte kunstnere og kunstnergrupper udsmykke det lange byggehegn rundt om Horsens' tidligere rådhus. Projektet er et samarbejde mellem M+ Ejendomme, AP Pension og Horsens Kommunes bylivsindsats MÆRK Byen.

Sommerens gode vejr har allerede lokket mange dygtige graffiti-kunstnere forbi den frie graffiti-væg på det midlertidige, nu meget farverige, byggehegn langs Rådhusparken i Horsens. Projektet er støttet af Flügger, som sponsorerer maling og materialer til de mange meter kunst.

Mens det tidligere rådhus bygges om, har M+ Ejendomme og AP Pension ønsket at skabe aktivitet omkring stedet, som borgerne har lyst til at følge med i. En del af denne idé var at få det kedelige byggehegn i træ til at sprudle af kunst og farver. Både med en graffitivæg, hvor alle kan komme og male, samt et godt stykke af byggehegnet, hvor professionelle kunstnere vil udsmykke hegnet.

Det har været vigtigt at give plads til en mangfoldig flok kunstnere på byggehegnet mod Rådhustorvet. Nogle har rødder i graffitien, andre arbejder med illustrationer eller mere klassisk maleri. Der er også et særligt samarbejde med en gruppe unge fra Håndværkskollegiet i byen, som med deres mentor, den lokale kunstner Heidi Zilmer, er i gang med at skabe et fælles street art-værk.

De udvalgte kunstnere og kunstnergrupper tæller både lokale, nationale og en enkelt international kunstner: Anders Reventlov, HCB Atelier, Berit Bærentsen, Karsten Olsen og Louise Vedel, Martin Lints, Julie Hauge, Alan Delaini, Karina Bækkelund og Phuc Van Dang, Ruddi Breinholt samt de håndværksstuderende fra Håndværkskollegiet med Heidi Zilmer. De lokale kunstnere Karina Bækkelund og Phuc Van Dang har netop færdiggjort deres værk.

Der bliver rig mulighed for at opleve kunsten på byggehegnet, som ifølge planen bliver stående det næste års tid til efteråret 2025. Alle er velkomne til at kigge forbi og male på den frie graffitivæg, der vender mod Rådhusparken. Hegnet er allerede godt fyldt med graffiti, men man må gerne male over, så længe man har respekt for hinandens værker og maler det eksisterende værk helt over, når man maler sit eget ovenpå.

MÆRK Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats, står bag samarbejdet med M+ Ejendomme A/S, AP Pension og Flügger om at udsmykke byggehegnet. MÆRK Byen står også bag en lang række gavlmalerier og street art rundt omkring i Horsens Kommune. Se mere på MÆRK Byens hjemmeside og følg med på MÆRK Byens Instagram og Facebook-sider.


https://horsens.dk/omhorsenskommune/presse/pressemeddelelser/50meterkunstpaavej10kunstnereslaarsig-loespaabyggehegn
Kilde: Horsens Kommune